top of page
Mökkiranta

Hautajaiset, saattotilaisuuksiin puhe- ja musiikkipalvelut, perunkirjoitukset, hautaustestamentti, hautakivet ja kuolinpaikkasiivous. Kaikki samasta paikasta.

Puhe- ja musiikkipalvelut

Musiikilla on tärkeä ja kaunis osa siunaus- tai saattotilaisuuksissa. Musiikki luo tunnelmaa ja tuo merkityksellisyyttä silloin, kun sanat loppuvat. Autamme mielellämme musiikin  valitsemisessa. Pitkänsillan Hautaus tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua hautajaisiin ja saattotilaisuuksiin. Musiikin puolelta  löytyy monipuolisia yhteistyökumppaneita niin kevyeltä, kuin klassiselta puolelta.

Huilisti Saara Lehtonen
huilisti saara lehtonen.JPG

Huilisti Saara Lehtosen kaunis ja kuulas poikkihuilumusiikki sopii erinomaisesti monenlaisiin hautajaistilaisuuksiin: siunaukseen, muistotilaisuuteen, ulkohautaukseen tai vaikka tuhkan sirottelun yhteyteen. Asiakas saa valita sopivimmat kappaleet hautajaisiin Saaran laajasta ohjelmistoluettelosta, tai toivoa poismenneen lempikappaleita tai hänen persoonaansa ja mielenkiinnon kohteisiinsa sopivaa musiikkia. Klassisten ja hengellisten kappaleiden lisäksi ohjelmistosta löytyy myös pop-, jazz- ja elokuvamusiikkia. Huilistin voi tilata hautajaisiin soittamaan soolona tai säestäjän kanssa. Löydät lisää tietoa huilistin palveluista Saaran nettisivuilta: www.huilumusiikkia.fi

Puhuja saattotilaisuuteen

Omaiset pääsevät keskustelemaan muistopuheen pitäjän kanssa ja esittämään toiveita puheen sisällöstä.

Muistopuhe 400€, sisältäen omaisten kanssa keskustelun, kirjoittamisen ja puheen pitämisen tilaisuudessa.

Hinta sisältää myös puhujan matkakulut pk-seudulla.

Musiikki ja seremoniamestari
Blue Water

Merituhkaus alk. 600€

Meiltä saa varattua alkuperäisen toimijan kautta täysin hautatoimilain mukaisen tuhkan sirottelun. 10 matkustajaa miehistön lisäksi. Alkaen 600 € lähtö Hakaniemestä. Merituhkaus.fi

 

Tuhkan sirottelun sijaan voi käyttää uppoavaa keraamista tai hiekasta valmistettua uurnaa joka hajoaa veteen.

Veneessä on salonkiosa omaisia varten ja itse tuhkan sirottelu mereen tapahtuu takakannella. Veneessä mahdollisuus kuunnella musiikkia ja muistella menetettyä läheistä.

Matka Hakaniemestä alueelle kestää puoli tuntia, joten edestakaiseen matkaan on varattava yksi tunti. Perille tultua omaisia opastetaan tuhkan sirottelussa ja he voivat heittää kukkia yksittäin tai terälehtiä mereen - mitään sidottua kukkalaitetta ei tule veteen heittää, jottei muille veneilijöille aiheudu vaaraa. Omaiset saavat myös todistuksen tapahtuneesta tuhkan sirottelusta, jonka allekirjoittavat kapteeni ja päällikkö.


Hautaaminen mereen on kaunis ja tyylikäs tapa, ja se onkin monen toive. Keskimäärin Helsingin alueella mereen sirotellaan jo noin sadan vainajan tuhkaa. Haudanhoitomaksuja ei ole ja hautaa ei tulla koskaan lunastamaan, koska 25 vuoden haudan hallintaoikeutta ei merellä tunneta.

Tuhkan hautaamisesta on säädetty hautaustoimilaki (457/2003), jonka 1. luku 19§ määrää tuhkan sijoittamisesta pysyvästi yhteen paikkaan yhden vuoden kuluessa tuhkaamisesta krematoriossa.


Krematorion ylläpitäjä ei saa luovuttaa tuhkaa, jos on perusteltu syy epäillä, että tuhkaa tultaisiin käsittelemään lain säännösten vastaisesti. Hautaustoimilaki edellyttää, että tuhkan sijoittamiselle on maan omistajan tai merialueen omistajan lupa. Luvallinen alue löytyy Aabrahamin luotojen läheisyydessä Helsingin kaupungin omistamalta merialueelta, Harmajan majakan läheisyydestä. Toimintaa varten tarkoitettu vene on vuokravenekatsastettu ja miehistö asianmukaisesti koulutettua.

Koska laki myös edellytti vainajan ruumiin ja myös tuhkan käsittelyä sekä kuljetusta arvokkaalla ja vainajaa kunnioittavalla tavalla, valmistettiin tilaustyönä ns. salonkivene, joka valmistui keväällä 2011. Lain mukaan vainajan kuljettaminen on sallittua vain siihen tarkoitukseen varatussa kulkuneuvossa (41§). 

Merituhkaus
Tunnuksettomat hautajaiset
Forest
Hautajaiset uskonnottomasti ja tunnuksettomasti
--
Persoonallinen ja vainajan elämäntapaa kunnioittava saattotilaisuus ja muistotilaisuus
--
Shamanistiset hautajaiset
--
Vapaa-ajattelijan hautajaiset

Tilaisuuden kaava/ohjelma voi olla vapaamuotoinen hautausmaiden yhteydessä olevissa kappeleissa, kotona tai muissa tiloissa, joihin arkun tai uurnan kuljetus on sovittu.

Jos henkilö on kuollut sairaalassa, voi sairaalan yhteydessä olevassa muistohuoneessa järjestää pienimuotoisesti tilaisuuden arkutuksen yhteydessä pian kuoleman jälkeen.

Usein tunnuksettomaan tilaisuuteen varataan puhuja, jonka osuus tulee alkumusiikin ja kukkien laskun jälkeen. Puhe voi olla myös runon lausumista tai muun tekstin lukemista ääneen.

Musiikki on lähes aina tärkeässä roolissa.

Hautajaistilaisuus voi olla myös merituhkauksen yhteydessä.

Persoonallisen ja vainajan elämäntapaa kunnioittavan tilaisuuden järjestelyssä ja suunnittelussa voi käyttää mielikuvitusta ja luoda uusia tapoja.

Autamme tässä kaikessa, että hautaus järjestyy toiveiden mukaan, sisältäen kaikki teille tärkeät elementit ja rituaalit.

Linkki Vapaa-ajattelijain liitto ry sivuilla olevaan tekstiin.

Linkki hyväthautajaiset.fi sivuilla olevaan tekstiin.

PERUNKIRJOITUS

Laadimme perunkirjoituksia. Perunkirjoitus on laadittava kolmen kuukauden kuluessa henkilön kuolemasta ja aina silloin, kun vainajan viimeinen kotipaikka on ollut Suomessa. Perukirjasta on toimitettava verottajalle jäljennös. Perukirjaan merkitään kaikki ne tiedot, jotka ovat välttämättömiä perintöverotuksen toimittamisen sekä perinnönjaon kannalta.

 
Hintamme perunkirjoitukselle alkaen 350€.

Kattava lista perukirjaan tarvittavista liitteistä tässä. 

Linkki ohjautuu Tee perukirja netissä-sivustolle, josta meillä ei ole kokemusta, mutta kyseinen listaus vaikuttaa hyvin laaditulta.

Perunkirjoitus
Kuolinpesäjärjestelyt

Pitkänsillan Hautauksen kautta järjestyy myös asuntojen siivous, jäämistöjen ja kiinteistöjen arviointi sekä realisointi.

Asunnon tyhjennys

– 
Omaiset käyvät ensin tavaroista läpi ne mitkä haluavat säästää ja me hoidamme asunnon tyhjennyksen loppuun. Pyydä tarjous.

Kuolinpaikka/kalmasiivous

KUOLINPAIKKA/KALMASIIVOUS

Ammattitaitoista erikoissiivousta tarvitaan, esimerkiksi silloin kun menehtynyt on ollut pitkään asunnossa tai kun tavanomainen siivous ei syystä tai toisesta riitä. Kalmasiivous olisi hyvä tehdä aina mahdollisimman pian, heti kun viranomainen on antanut siivoukselle luvan. Tarvittavia toimenpiteitä voi olla esimerkiksi: alkupuhdistus, raivaus, desinfiointi, hajunpoisto ja otsonointi. Ottamalla meihin viipymättä yhteyttä, varmistuu että saamme siivouksen mahdollisimman nopeasti tehtyä.

Ikuisuus-sarjan maisema hautakivet

Hautakivet

Pitkänsillan Hautaustoimisto tekee yhteistyötä Kivilähteen kanssa. Kotimaiset ja laadukkaat kivet louhitaan Kiuruvedeltä ja Varpaisjärveltä. 
Uusien muistomerkkien suunnittelussa käytössämme on 3D-mallinnukset. Pitkänsillan Hautauksen toimistolla Hakaniemessä löytyy hautakivikuvasto noudettavaksi. Sitä voi käyttää apuna kiven suunnittelussa. Hautakivimalleja voidaan muokata toiveidenne mukaan. 
 

Saatte kauttamme kaikki hautakiviin liittyvät palvelut.

  • muistomerkkien suunnittelu ja myynti

  • vanhojen muistomerkkien huoltaminen ja uusiminen

  • tekstien kaiverrukset ja vanhojen tekstien maalaus tai kultaus

  • laattojen kaiverrukset

  • hautakivien oikaisu-, irrotus- ja kiinnitystyöt

  • väliaikainen puuristi haudalle

Hautakivet

VALOKUVAUS

Kauttamme voitte tilata ammattivalokuvaajan hautajaisiin ja muistotilaisuuksiin.

Valokuvaus
Pitopalvelu
Buffet

PITOPALVELU - CATERING

Siunaus- tai saattotilaisuuden jälkeen järjestetään muistotilaisuus.  Kauttamme voitte tilata laadukkaat tarjoilut vaikkapa Juhla Mintuilta.

Hyödyllisiä linkkejä

Hyödyllisiä linkkejä;

bottom of page